Парламентът осъди в декларация бруталното полицейско насилие срещу протестиращи граждани през

...
Парламентът осъди в декларация бруталното полицейско насилие срещу протестиращи граждани през
Коментари Харесай

Кубинки на парламентарната трибуна: Депутатите се извиниха на битите от полицията протестиращи

 Парламентът осъди в декларация бруталното полицейско насилие срещу протестиращи жители през предходната година и се извини на жертвите.

В декларацията полицейското принуждение се дефинира като " позорящ акт на нечовешко и унизително отнасяне, неразрешен от конституцията и интернационалните контракти, по които България е страна. Народното събрание упорства и за обективно и независимо следствие, за заслужено наказване както на директните причинители и ръководителите им, по този начин и на виновните лица, прикрили действието им. 

Междувременно депутат извади на парламентарната естрада чифт полицейски кубинки. Това се случи по време на дебатите покрай изслушването на вътрешния министър  по мотив полицейското принуждение на протестиращи младежи предишното лято.

Кубинките  " акомпанираха " на изявлението на Арман Бабикян от " Изправи се БГ! Ние идваме!. " Злото е сторено, само че ще създадем два пъти по-голямо зло, в случай че замълчим и оставим нещата да отминат ", съобщи депутатът, който бе част от " Отровното трио " - уредниците на миналогодишните митинги.

пред Народното събрание: Част от битите младежи са били в положение, граничещо с заплаха за живота им.

" Дали полицейският ботуш на властта е по-висок от иконата, която сте поставили у дома? Дали този ботуш е по-висок от свободата?! Може да не го казвате, само че си мислете, до момента в който се молите пред иконата. Защото България не може постоянно да се връща обратно и да се оправдава с това. Трябва да вземем решение дали желаеме да вървим напред ", сподели още Бабикян. 

На балкона на парламентарната зала присъстваха част от битите младежи, които бяха поканени от ръководителя на Народно събрание.

Те обаче не дочакаха края на полемиката. " Младите хора, които бяха бити предходната година и бяха на балкона на Народно събрание, са си тръгнали евентуално неудовлетворени от това, което тази зала прави ", коментираАнтоанета Цонева от ПГ " Демократична България ". 

" Няма категория за метода, по който Гешев се отнася към това безчовечие ", съобщи Цонева. Затова той би трябвало да показа отчет за систематичните проблеми при демонстрация на полицейско принуждение ", счита тя.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР